Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej

Centrum Kultury Jidysz (Warszawa, ul. Andersa 15) zaprasza 22 listopada o godz. 17.30 na wspólne gotowanie.

 

W czwartkowe popołudnie w CKJ odbędą się warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner. Tradycyjne potrawy w nowych zaskakujących odsłonach. Do tego duża dawka wiedzy jak jeść smacznie i zdrowo! Michał jest prywatnie pasjonatem medycyny żywienia i języka jidysz.

 

 

Menu:

Krupnik z suszonymi podgrzybkami i kaszą orkiszową

Czulent z tempehu i białej fasoli

Daktyle w czekoladzie nadziewane tahini

 

Koszt udziału: 50 zł. Czas trwania: ok. 2 godzin.

Ilość miejsc ograniczona!

Zapisy i informacje pod adresem: ckj@jidysz.org.pl

 

Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji