Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej

Centrum Kultury Jidysz (Warszawa, ul. Andersa 15) zaprasza 28 września o godz. 17.30 na wspólne gotowanie.

W piątkowe popołudnie w CKJ odbędą się warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner. Tradycyjne potrawy w nowych zaskakujących odsłonach. Do tego duża dawka wiedzy jak jeść smacznie i zdrowo! Michał jest prywatnie pasjonatem medycyny żywienia i języka jidysz.

 

Menu:

 

Wytrawna chała z rozmarynem i solą morską

 

Humus rozmarynowy

 

Koszt udziału: 50 zł. Zapisy: ckj@jidysz.org.pl

 

Warsztaty są wydarzeniem towarzyszącym TISZ Festiwalowi Żydowskiego Jedzenia / TISH Jewish Food Festival. W dniach 26-30 września w Warszawie odbędzie się I edycja TISZ, Festiwalu Żydowskiego Jedzenia. W trakcie wydarzenia organizowanego przez Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zaplanowano m.in. spacery, warsztaty, debaty, kolacje. A wszystko po to, by się spotykać, rozmawiać i wspólnie próbować żydowskiej kuchni – która nie przestaje fascynować.

Fot. pixabay.com