Nie tylko bulbes!
Centrum Kultury Jidysz (Warszawa, ul. Andersa 15) zaprasza na warsztaty kuchni żydowskiej.
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z wegetariańskiej kuchni żydowskiej z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner na Mokotowie. Tradycyjne potrawy w nowych zaskakujących odsłonach. Do tego duża dawka wiedzy jak jeść smacznie i zdrowo! Michał jest prywatnie pasjonatem medycyny żywienia i języka jidysz.
14 czerwca, godz. 17.30
Menu:
Barszcz ukraiński z chrzanem i jogurtem roślinnym
Blinces z waniliowym twarożkiem z tofu i sosem truskawkowo-miętowym
Hummus chrzanowy
Koszt udziału: 50 zł. Czas trwania: ok. 2 godzin.
Ilość miejsc ograniczona!
Zapisy i informacje pod adresem: ckj@jidysz.org.pl
Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji